Temakurser

...vänder sig till dom som dansat 1 år eller mer och är en eller flera separata workshops som hålls av egna eller externa lärare.

HT20: Rita Caldas & Panagiotis Triantafyllou (Sthm): Kurs för avancerad nivå. 

Enastående möjlighet att gå en kurs i Viva Studios regi men i Uppsala. Kursen är för avancerad nivå, anmälan sker parvis och det är begränsat till max 8 par. Pris 1500 kr för hela kursen. Plats Tiundaskolans danssal, mån kl.19-21 följande datum: 21/9, 5/10, 26/10, 16/11, 7/12.

 

HT20: Prova-på-dag: Balett för vuxna med Ann Dahlin

Lör 26/9 kl. 16-17 på Tiunda. Max 10 personer. Pris: 50 kr. Svar senast torsdag 17/9 till kring_ann@hotmail.com  

  • Klassisk balett förbättrar flexibilitet och rörlighet i muskler och leder, vilket i sin tur ger dig smidighet och spänst även i din dagliga vardag. 
  • Klassisk balett ger dig en fin hållning samt långa muskler och leder som motverkar stelhet i kroppen. Ett bra komplement som träning för en sundare livsstil utan sträckningar och skador.  
  • Klassisk balett utvecklar elegans samt rytmkänsla i rörelserna som främjar det konstnärliga uttrycket.

Under 60 minuter går vi genom en den klassiska baletten positioner. Värmer upp med en sedvanlig ”stång-skola” för att sen, så långt vi hinner, fortsätta med golvövningar, övningar på diagonalen och avlutar med en ”reverens”. Vi tar det steg för steg!

Klädsel: Mjuka kläder, dock inte för lösa. Det är bra om man ser vad man gör, att benen är sträckta etc. Mjuka skor utan klack. Har man inga ”balettskor” går det bra att dansa i sockor.

Medtag egen vattenflaska. Desinfektionsmedel kommer att finnas.

 


Tangogruppen Cambalache, Uppsala  |  Kontaktadress: info@cambalache.se | Info om webbplatsen